top of page

Fristen for å søke bibliotekvederlag for 2022 gikk ut 16. januar 2023. 

Søknadsskjemaer

Søknadsskjema 2022 for animasjonsfilm, dokumentar, kortfilm/novellefilm, musikkvideo, spillefilm eller TV-drama

Stillingsbetegnelsene/rettighetshavergruppene er litt annerledes i TV-underholdningsbransjen enn i TV- og filmbransjen for øvrig. Vi har derfor et eget søknadsskjema for denne verkstypen: 

Søknadsskjema 2022 for TV-underholdning

 

Fornyelse:

Det er ikke mulig å fornye søknaden fra tidligere. Du må laste opp dokumentasjon på at verket er tilgjengelig i 2022, slik at søknaden baserer seg på verk som faktisk er tilgjengelig i det gjeldende året.

Årsaken til at søknader kunne fornyes i 2019, 2020 og 2021 var at utdelingene var gjennomført forsinket og tett på hverandre. Årsaken til forsinkelsen var administrativ overgang fra filmvederlag til bibliotekvederlag, samt covid-19 pandemien. 

Veiledning for utfylling av søknadsskjemaer
1. Er du en opphaver som kan søke bibliotekvederlag?

Gå til denne siden for å se om du har en fagfunksjon som gjør at du kan søke bibliotekvederlag for det aktuelle verket.

2. Finn og last opp dokumentasjon på at verket du søker for har vært til utlån på biblioteket i 2022

Som opphaver til et audiovisuelt verk må du selv finne ut om verket har vært til vederlagsfritt utlån (fysisk eller digitalt) på offentlig bibliotek e.l. i det aktuelle kalenderåret. Vi anbefaler søk i databasene bibsok.no, filmbib.no og filmografi.no Ta et skjermbilde av de treffene du får, og lag en pdf-fil som du laster opp i søknadsskjemaet for å dokumentere at du har rett til bibliotekvederlag. 

3. Finn dokumentasjon på at du er rettighetshaver til verket

Biblioteker o.l. registrerer ikke alle opphavere til filmer og TV-produksjoner i sine databaser. Hvis du ikke er blant dem som er navngitt i bibliotekenes verksbeskrivelser, ber vi deg laste opp dokumentasjon som viser at du hadde en fagfunksjon på produksjonen som gir deg vederlagsrett. Eksempler på slik dokumentasjon: 

  • Kontrakten med produksjonsselskapet, dersom den er datert og signert.

  • Bilde av crewliste på DVD-cover. 

  • Skjermbilde av crewliste fra imdb.com eller lignende. 

  • Skjermbilde av rulletekst.

 

4. Fyll ut og send søknadsskjema(er) senest 16. januar 2023

Trenger du hjelp til søknaden? Ta kontakt på info(a)filmvederlagsfondet.no.

Skriv i så fall gjerne ditt eget navn i emnefeltet. Vi ber om forståelse for at søknadsperioden er en travel tid, og det kan ta litt tid før du får svar.

Bibliotekvederlagsordningen er et kulturpolitisk virkemiddel, hvilket innebærer at ingen har et rettskrav på bibliotekvederlag. På grunnlag av dette er det ingen foreldelsesfrist og det settes ikke av midler til å dekke for sent innsendte søknader. Det er derfor viktig at du sender inn søknad innen den fristen som gjelder.

5. Utbetaling
Alle som mottar bibliotekvederlag får e-post fra Filmvederlagsfondet med informasjon om beløp. Beløpet blir innberettet som kapitalinntekt og du vil motta en årsoppgave med hvilket beløp som er innberettet. 
SØKNADSFRIST

Fristen for å søke bibliotekvederlag for 2022 er mandag 16. januar 2023.

bottom of page